Voortgang Bouw Baan

Zo, Het is weer even geleden sinds ik hier een update geplaatst heb. Ik moet ook toegeven dat ik de laatste maanden weinig voortgang geboekt heb met de bouw van de baan. Dit ook omdat ik de laatste maanden weinig tot geen inspriatie had.

Ik had een baanplan in mijn hooft welke ik ook uitgewerkt had (deze heb ik hier of op mijn facebook al eens eerder gedeeld), echter wist ik niet goed of dit wel het plan voor mij was en of ik deze wilde gaan gebruiken. Dus deze maar eens 1:1 geprint, uitgelegd op mijn tafel en hij bleek toch wel te hebben wat ik wilde.

Nee, het wordt geen modelspoorbaan stadt schellenbach zoals Martin Domburg hem aan het bouwen is. Maar als eerste baan moet ik zeggen dat ik stiekem nu alles los ligt toch wel trots op ben.

De rail ligt nog alles behalve vast en goed. Maar het geeft wel een idee.

Het idee is om vanaf de rechter achterkant de rail een “tunnel” in te laten lopen en deze tunnel loopt helemaal van rechts naar links. De “lus” komt dus ook uit het zicht te liggen. Daar komen ook nog 2 passeer sporen te liggen die uit het zicht liggen. “uit het zicht” kun je dus terugkeren naar het station, zodat het station in 2 richtingen bereden wordt, maar je kan ook rechtstreeks de helix op naar beneden zodat niet iedere trein altijd 2x kort achter elkaar op het station komt.

Verder staat er nog op op het papier een spoortje helemaal links. Dit wordt een bergbaantje met tandradrails.

Rechts beneden komt een haven met wat beperkte industrie.

Nu alles klaar ligt kunnen we langzamerhand alles vast gaan leggen, blokken gaan maken en alles gaan bekabelen.

Hopenlijk binnenkort meer voortgang