Diorama – Deel 2 – De planning

Dit is een vervolg op Diorama – Deel 1 – Het begin

Tja, dan heb je ineens het idee om een diorama te gaan maken, meerdere factoren speelden een rol hierin. Een mogelijke verhuizing, dus de baan moet toch afgebroken worden en ik wilde toch bezig blijven.

Wat dan?

Tja, wat ga je dan maken, ik loop al tijden te malen over wat ik wil gaan maken, diverse ideeen hebben in mijn gedachten de revue gepasseerd. Maar een goed plan was moeilijk te verzinnen. Of het was te voor de hand liggend, of tja, het was het toch net niet. Een A3-tje is ook niet heel groot.

En nu dan?

Na veel 5en en 6en kwam ik er toch op een idee, ik wilde iets nederlands, met groene stroom, weilanden, beekjes en wat er nog meer op zou kunnen.

De tekening

Maar ja, hoe pak je het maken van zoiets nu aan? nog nooit een diorama gemaakt.
Ik dacht, pak gewoon wat papier, ga tekeken en kijk wat het gaat worden.

Tekenen, gummen, tekenen, gummen, tekenen, gummen, totdat er iets op papier staat wat naar je zin is.
Is het goed? weet ik niet, is het wat ik in gedachten had, voor nu, ja, maar of dat zo blijft? durf er niets van te zeggen.

Hoe nu verder?

In Deel 3 ga ik het hebben over hoe nu verder. Na de tekening, wat ben ik toen gaan doen. het moest namelijk iets worden met groene energie, en daarbij kwam ook nog eens het idee dat ik, aangezien ik in het bezit ben van een 3D printer een aantal, of eigelijn gezegd, zoveel mogelijk zelf wil maken.
Ik ben zelf niet handig genoeg om te tekeken etc, dus ben afhankelijk van andere die ooit iets gemaakt hebben en dit gedeeld hebben. Eerlijk is eerlijk, iedereen zijn eigen kwaliteiten.

Lees verder in Deel 3