Mijn eerste rondje op de HELIX (VIDEO)

Vandaag toch nog maar even aan de baan gewerkt. Ik wilde perse voor het weekend een stuk gereden hebben op de “nieuwe” en “definitieve” baan.

Ringleiding

Voordat ik überhaupt kon gaan rijden moest ik de ringleiding afmaken. Want zonder stroom is het moeilijk rijden. Na de nodige installatiedraad onder de tafel verwerkt te hebben konden de eerste kabels aan de ringleiding aangesloten worden.

img_0779 img_0780

Na het aansluiten van de S88SD16-N op de ringleiding nog wat kabels aan de rail gesorteerd. Deze kabels ook aan de ringleiding vastgebakken. En dan de stroom erop….

Het eerste stukje

Na spanning op de rail gezet te hebben wilde ik natuurlijk ook kijken of ik een treintje kon laten rijden. En warempel, de trein reed op het buitenste spoor zo naar boven. Als is het nog met horten en stoten. De rail moest nog even goed schoongemaakt worden. De gebruikte rail is namelijk allemaal 2der hands rail. 

Toen de binnenbaan proberen, en daar liep ik toch tegen een probleempje aan. Continu op hetzelfde stukje rail stopte de trein. Verlichting uit, dus geen stroom meer. #*^$^*# wat kan dit nu weer zijn… Na wat zoeken zag ik wat er aan de hand was. 

In plaats van een rail-las zat er een isolator op een verkeerde plek. Gelukkig kon ik op deze plek nog net bij de rail om hem los te schroeven en het passtuk ertussenuit te halen zodat de isolator vervangen kon worden door een “normale” rail-las.

img_0781

En wat hebben we hier van geleerd? Nou… Aangezien de rail niet nieuw is goed nakijken of er een rail-las of een isolator zit voordat de rail vastgeschroefd gaat worden.

En nu het bewijs

Na alles goed nagekeken te hebben toch nog maar een paar keer een op en neer gereden. De rail begint wat schoner te worden en de treinen rijden steeds soepeler. Echter na het aankoppelen van een wagon met verlichting zie je toch nog goed dat de rail nog niet goed schoon is. Maar voor nu voldoet het. 

 

En hoe nu verder?

Aangezien dit nu werkt gaan we de komende tijd verder om verdieping voor verdieping omhoog te werken zodat we toch een keer op niveau 0 aankomen. Want dat is toch altijd wel de bedoeling :).

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle updates op deze blog. Schrijf je dan aan de rechterkant in zodat je een notificatie krijgt als er iets nieuws geplaatst wordt.

 

2 Comments

  1. Andre schreef:

    Ik wist niet dat dit ook kon, ziet er goed uit.
    Tegen het geknipper van de verlichting in de rijtuigen kan je oplossen door een elco te plaatsen.

    1. Maarten Schmeitz schreef:

      Dat gaat ook nog gebeuren. (Het plaatsen van de elco). Maar eerst zorgen dat de baan klaar is. Dat heeft voor mij nu prioriteit ?.

Reacties zijn gesloten.