Revisie Minitrix 11454 (Ae 6/6 SBB) (deel 2)

Zoals ik deel 1 eerder beschreven was ik begonnen aan de revisie van de Minitrix 11454. Echter bleek de motor toch verder naar het grootje te zijn dan ik verwacht had. Dus mocht ik eerst op zoek gaan naar een vervangend exemplaar.

Na een korte zoektocht kwam ik via facebook in contact met iemand die er nog een had liggen. Schoongemaakt en gereviseerd. Deze dan maar besteld. na een paar dagen had ik de vervangende motor binnen en kont het klussen beginnen.

Na het wasbenzine bad alles droogmaken

Nadat alles droog was konden we weer beginnen met het assembleren van de lok en het plaatsen van de nieuwe decoder. De trein was toen ik hem kocht voorzien van een selectix decoder waar ik helaas niets mee kon. Deze dus netjes losgesoldeerd en vervangen door een DCC decoder.

Eerst alles vastgesoldeerd met “lange” kabels zodat ik kon testen of alles werkte. De printplaat hoefde ik niet verder voor te bereiden aangezien er de selectix decoder op gezeten had en dat deze al verder klaar was.

Dus met de lange kabels op het testspoor om te kijken of alles werkte.

Echter bleek er toch nog iets verkeerd te zijn. De lampjes werkte “verkeerd om”. Dit kun je in de decoder instellen. Maar aangezien ik toch nog alles los moest maken om het netjes te monteren heb ik er voor gekozen om de kabeltjes om te wisselen.

Zo alles kabels lopen redelijk netjes en passen goed onder de kap. De decoder paste precies op de plek waar de vorige gezeten had. Lampjes zitten er weer in.

En gaan met die banaan.
En ook langzaam :).

Echter miste ik ook nog de buffers voor deze trein. Maar deze heb ik kunnen printen. Dus de buffers op de trein zijn van eigen fabricaat. misschien niet helemaal “natuurgetrouw” maar voor mij goed genoeg.