Nieuw Gereedschap – Velleman Klemkit

Na afgelopen maanden eigenlijk altijd een handje te kort te hebben bij het solderen heb ik toch na het lezen van diverse reviews te gaan voor een hulpmiddel.

3de hand

Persoonlijk had ik zelf slechte ervaringen met de soldeerlhulpjes met de krokodillenbekjes en het loepje. Deze zijn wat mij betreft eigenlijk altijd te klein en te licht. Ook moet je als je wilt draaien altijd het de te solderen object los pakken.
Bij bekende van mij en op internet hoorde ik veel dezelfde verhalen. Vandaar dat ik toch maar verder ben gaan zoeken.

Velleman Klemkit

Tijdens het kijken naar een youtube filmpje kwam ik deze tegen. (of een gelijkende). Ook via Facebook en google alleen maar positieve geluiden over dit principe.

Na wat gezocht te hebben op google kwam ik bij AlleKabels uit Kerkrade uit (link). Ze hadden hem op voorraad. Dus afgelopen zaterdag maar besteld. 

Vandaag een berichtje van de website dat het pakket verstuurd is en een half uur later een berichtje van PostNL dat ik het pakket op kon halen bij de Gamma. Bleek dat ze het pakket gisteren al verstuurd hadden.

  

Degelijk?

Hoe het werkt met solderen gaat nog blijken, maar ik moet wel zeggen dat deze erg degelijk voelt en daarbij me ook erg makkelijk lijkt.
Het gewicht van de “installatie” is 450 g. Hierdoor staat hij goed stabiel. Ook is hij voorzien van rubberen “dopjes” aan de onderkant waardoor hij niet makkelijk schuift.
De afmetingen zijn 30 x 16.5 x 12.5 cm en de maximale printplaat die geplaatst kan worden is: 20 x 14 cm. Aangezien ik met mijn n-spoor moet dat wel geen probleem zijn. 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen op deze blog, schrijf je dan aan de rechterkant in. Je krijgt dan automatisch een berichtje op het moment dat er iets nieuws online komt!

Kijk ook eens onder het kopje 2-der hands. Hier heb ik spullen staan welke ik niet gebruik en verkoop tegen aantrekkelijke prijzen.